Hardver kapacitás

Hardver kapacitás

by Béla Csábi -
Number of replies: 0

Kedves Kollégák!

Gondolom több helyen előjön, hogy mi lehet a moodle szerverek kapacitása? Túléljük-e a távoktatási átállást? Sajnos én nem találtam egyértelmű infókat. Arra gondoltam, hogy segíthet-e, ha mindenki megírja, hogy Nála mi van és mit tapasztalt.

Nálunk 8GB RAM-al és 4 VCPU-val ment eddig a moodle, egy nem túl fürge SATA storage van mögötte (~600G moodledata, 125e doksi a statisztika szerint, napi mentések is itt vannak, 5 napra). Külön van egy SQL szerver más egyetemi DB-kel is, abban is 8GB RAM és 4 VCPU volt, itt FC disk-eken van az adatbázis. A google analytics azt mérte tavaly ősz óta, hogy 3000 felhasználó volt a csúcs, akik egy nap bent voltak. Tartanak elektronikus ZH-kat, vizsgákat, a legnagyobb terem (könyvtár) 250 fős. Sem a napi használat sem a ZH nem viselte meg a szervert, max 0,5 volt a load.

Most dupláztuk a memóriát és még 2 VCPU került a szerverekhez. Várjuk a tavaszi szünet végét...

Esetleg tudnátok megosztani adatokat, Nálatok mik a hardver paraméterek, mennyi felhasználót tudtok kiszolgálni?

Köszi előre is...

Csábi Béla

Tags: