Found 39 out of 42 records. Clear all

Név: Papp Gyula
e-mail: gyula.papp@gmail.com
Intézmény: CONSEDU BT.
Bemutatkozás:


Az előadás címe: Hogyan értékeljünk Moodle-ban?
Prezentáció:
Powerpoint 2007 presentation Hogyan_ertekelljunk_moodleban.pptx
Cikk:
Online prezentáció:

Absztrakt:

A Moodle egyik lehetséges előnye az értékelés automatizálásában rejlik. Mégis meglepően kevesen élnek vele. Előadásomban szeretnék rövid, átfogó képet adni arról, hogy hogyan lehet megtervezni egy kurzus értékelési rendszerét és bemutatni azokat a modulokat, amelyekre támaszkodhatunk ebben a folyamatban.

A Moodle a hiteles és plasztikus értékelés érdekében – a pontozás mellett, vagy helyett –alternatív értékelési módszert kínál fel. Ez a kompetencia, vagy kritérium alapú értékelés. A kritérium alapú értékelés segítségével pontosan megállapíthatjuk, hogy a tanuló rendelkezik-e képességgel, kompetenciával, vagy sem, illetve hogy milyen mértékben sajátította azt el. Nem kell találgatni, hogy mi húzódik meg egy-egy jegy, vagy pontszám mögött, hanem pontos képet kapunk a mért kompetenciákról.

A Moodle 2.2-es változatában jelent meg egy újabb értékelési módszer a „Rubrika”, amely ötvözi a pontozást és a kritérium alapú értékelést. A módszer segítségével gyors és pontos értékelési táblázatot állíthatunk össze, amely képes az egyes értékelési szempontokat jelentőségüknek, súlyuknak megfelelően kezelni, s a szöveges értékelést pontokra váltani.

A következőkről lesz szó:

  • Mire vagyok kíváncsi?
  • Értékelési stratégiák;
  • Értékelési modulok;
  • Miben segíthet az adminisztrátor? – Intézményi döntések.
  • Az értékelési napló beállításai;
  • Kompetencia alapú értékelés;
  • Rubrika alapú értékelés.

Igényelt időkeret: 20 perc
Besorolás: közoktatás
felsőoktatás
jó gyakorlat
Moodle 2.0
módszertan
tananyagfejlesztés
minőségbiztosítás