Név: Tornóci László
e-mail: tornoci.laszlo@semmelweis.hu
Intézmény: Semmelweis Egyetem
Bemutatkozás:

Oktatóként és autodidakta informatikusként évtizedek óta igyekszem javítani az oktatás minőségét ill. bővíteni a digitális lehetőségeket a tanítás/tanulás területén a Semmelweis Egyetemen. Szívesen foglalkozom az oktatásban használható nyílt forráskódú projektek felkutatásával és azok rendszerbe történő integrálásával.

   
Az előadás címe: Vizsgáztatás Safe Exam Browser kliens és szerver segítségével
Absztrakt:

Évek óta ismert és népszerű nyílt forráskódú eszköz a vizsgáztatásban a zürichi ETH egyetemen fejlesztett Safe Exam Browser (SEB). Használatával elkerülhető, hogy a hallgatók a kliensgépet a vizsgán kívül más célra is használják (pl. információkeresés, a kérdések lementése, megosztása). A Moodle 3.9-es verziója óta a SEB alapértelmezetten támogatott, így használatához már nincs szükség külön plugin telepítésére. Ez az oktatók számára is megkönnyíti a SEB használatát.

A SEB fejlesztői legújabban SEB szerver néven egy olyan nyílt forráskódú programot tettek közzé, mely lehetővé teszi a SEB segítségével lebonyolított vizsgák központi menedzselését, monitorozását ill. az adatok archiválását. 

Az előadás áttekinti a SEB kliens és szerver használatának feltételeit, előnyeit és korlátait.

Prezentáció:
Cikk:
Online prezentáció:
Igényelt időkeret: 20 perc (előadás)
Besorolás: felsőoktatás
integráció
üzemeltetés