Név: Vágvölgyi Csaba
e-mail: vagvolgyi.csaba@gmail.com
Intézmény: Debreceni Egyetem
Bemutatkozás:

MoodleMoot adminisztrátor - a konferencia egyik szervezője

1998. óta dolgozom a felsőoktatásban (ekkor szereztem meg matematika-informatika szakos diplomámat a Debreceni Egyetemen). A folyamatos főiskolai/egyetemi oktatás mellett elsősorban az e-learning területén szereztem alapos ismereteket.

2003. óta használok és üzemeltetek elektronikus oktatási környezeteket. Ötletadója és egyik szervezője vagyok a 2006. óta évente megrendezésre kerülő magyar MoodleMoot konferenciának.

Jelenleg a Debreceni Egyetemen dolgozom, ahol elsődleges feladatom a központi egyetemi elektronikus oktatási és vizsgáztatási szolgáltatások technikai hátterének kialakítása és üzemeltetése, valamint az egyetemi e-learning tartalomfejlesztések módszertani és technológiai támogatása.

A felsőoktatásban végzett munka mellett 2006. óta a CONSEDU e-learning tanácsadással foglakozó cégben is dolgozom.  A CONSEDU keretein belül részt vettem számos egyetemi és céges e-learning projektben.

   
Az előadás címe: LTI, avagy online oktatási tartalmak integrációja a gyakorlatban
Absztrakt:

Az LTI (Learning Tools Interoperability) egyike az IMS Global Learning Consortium által kidolgozott e-learninghez kapcsolódó szabványoknak és ajánlásoknak. 

Az LTI elsődleges célja az oktatási keretrendszerek (LMS) és az oktatáshoz kapcsolódó online alkalmazások és tartalomszolgáltatók integrációjának biztonságos és egységes megvalósítása. Az integráció több szinten történhet: az egyszerű tartalom hivatkozástól, a távoli felhasználók automatikus létrehozásának és értékelésének (pontozásának) megvalósításán át, de az LTI-t használtunk az elmúlt két évben a videokonferencia megoldások LMS rendszereinkbe integrálására is. 

Számos e-learning keretrendszer rendelkezik különböző szintű LTI kompatibilitással (pl.: Moodle, Canvas, Sakai, Blackboard, …) és sok ezer olyan online alkalmazás/szolgáltatás van, amely támogatja az LTI alapú integrációt.

Előadásomban elsősorban a Moodle LMS rendszeren keresztül igyekszem bemutatni a LTI gyakorlati alkalmazási lehetőségeit.


Prezentáció:
Cikk:
Online prezentáció:
Igényelt időkeret:
Besorolás: integráció
üzemeltetés
kiegészítő modulok