Név: Dr. Nagy Vitéz - Matolcsy Zoltán
e-mail: iroda@skoll.hu
Intézmény: SKOLL Learning Technologies Kft.
Bemutatkozás:

Vállalkozásunkat kifejezetten azzal a céllal hoztuk létre 2010-ben, hogy egyre magasabb minőségű, innovatív e-learning tananyagokat és online oktatási rendszereket fejlesszünk. Cégünk fő profilja változatlanul ez, az azóta eltelt 10 évben így számtalan digitális oktatási projektben vettünk részt: tanulástámogató rendszerek bevezetése, képzésmenedzsment rendszerek fejlesztése, okostelefonos és tablet oktatási applikáció készítése, valamint e-learning tananyagfejlesztés a legkülönbözőbb általánosabb (munkavédelem, időgazdálkodás, vezetői készségfejlesztés, konfliktuskezelés stb.)  és specifikus (biztosítások, gyártósori folyamatok, banki és közigazgatási szakrendszerek használata stb.) témákban.

https://skoll.hu

   
Az előadás címe: BigBlueButton használatának tapasztalatai egyetemi Moodle környezetben
Absztrakt:

A COVID-19 világjárvány a tavalyi évben azonnali és határozott intézkedéseket követelt meg az egyetemi kurzusok távoktatásra állításával kapcsolatban. A Moodle és hasonló LMS-eken túl a legtöbb felsőoktatási intézmény már előtte is rendelkezett valamilyen megoldással a szinkron oktatás digitális támogatására is, ezek a rendszerek azonban főként innovatív oktatók kiegészítő megoldásaiként funkcionáltak. Ebből a helyzetből kellett a pandémia hatására gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra átállni arra, hogy ezek a rendszerek képesek legyenek a teljes képzési kínálat online kiszolgálására, ami az egyetemi e-learning kompetenciaközpontokat, és beszállító cégeiket sokszor jelentős kihívások elé állították.


Előadásunkban bemutatjuk, hogy egy tízezer hallgató feletti létszámmal dolgozó nagy hazai egyetem Moodle üzemeltetés támogató vállalkozásaként milyen kihívásokkal szembesültünk ebben az időszakban, az egyetemi e-learning felelőseivel közösen hogyan zajlott a szinkron oktatás alapját adó BigBlueButton (BBB) kiválasztása, meglévő Moodle rendszerhez integrálása, a BBB kiszolgálásához szükséges technikai kapacitások kiépítése, valamint milyen, a Moodle közösség számára is hasznos tanulságokkal szolgált a bevezetés folyamata.

Prezentáció:
Cikk:
Online prezentáció: Prezentáció online elérhetősége
Igényelt időkeret: 20 perc (előadás)
Besorolás: felsőoktatás
esettanulmány
jó gyakorlat
integráció
üzemeltetés