Előadások (MoodleMoot 2011)

Ez az adatbázis a MoodleMoot 2011 konferencia előadás-javaslatait gyűjti. Amennyiben a konferencián szeretne előadást tartani, kérjük töltsön ki egy űrlapot a "Bejegyzés hozzáadása" gombra kattintva. (csak bejelentkezett felhasználók tölthetik ki)

Egy szerző akár több előadásjavaslatot is benyújthat.

Kérem, töltse ki az űrlap minden mezőjét!

Page: () 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ()

Név: dr. Ollé János
e-mail: olle.janos@ppk.elte.hu
Intézmény: ELTE PPK Iskolapedagógia Központ
Bemutatkozás:
elearning.elte.hu, www.ollejanos.hu, blog.ollejanos.hu


Az előadás címe: Instruktív oktatási keretrendszerek felhasználásának lehetőségei és korlátai virtuális környezetben
Prezentáció:

Online prezentáció:
http://www.slideshare.net/ollejanos/instruktv-oktatsi-keretrendszerek-felhasznlsnak-lehetsgei-s-korltai-virtulis-krnyezetben
Absztrakt:
A moodle rendszer az online oktatási folyamat szabályozásának optimális eszköze. A modul alapú tevékenységek és a kommunikációs blokkok megfelelő hátteret biztosítanak a folyamat mikrostruktúrájának menedzseléséhez.
Korábban már több sikeres projekt igazolta, hogy a SLOODLE fejlesztéssel lehetőség van a moodle és a Second Life virtuális környezet elemi integrálására. A prezentáció, valós idejű kommunikáció, formatív és szummatív jellegű értékelési megoldások, egyszerűbb aktivizálási lehetőségek az átjárhatóságon túl a két eltérő céllal fejlesztett rendszer kombinált használatát biztosítják. A virtuális környezet interaktív technikáival a keretrendszer a virtuális környezet részeként, böngésző alapon és a SLOODLE eszköztár segítségével is közvetlenül használható. Az oktatási jellegű rendszerkapcsolat lényegesen átgondoltabb és kidolgozottabb, mint a virtuális környezetnek akár az ismertebb web 2.0 alkalmazásokkal való kapcsolata. Az alapvető kommunikációra és egyszerűbb tartalommegosztásra használt online oktatási környezetek minden lényeges tevékenysége elérhető virtuális környezetben is.
A módszertani teljesség kedvéért virtuális környezetben hozzáférhetővé kellene tenni a lexikon modult a felhasználók és a keresők felé. A web 2.0 alkalmazások közül a fogalomtérképek mindkét rendszerben történő megjelenése és elérése az interakciók további lehetőségeire világítana rá. Célszerű lenne kidolgozni virtuális környezetben az ePortfolió megfelelő változatát, illetve ennek moodle és mahara kompatibilis formáját. Az instruktív oktatási keretrendszer egyidejű és késleltetett kommunikációs helyzeteihez képest a virtuális környezetekben az egyidejű kommunikáció dominanciája a megszokott. A tartalomkezelésen és a külső rendszerekre is átvezethető tartalommegosztáson túl a virtuális környezettel való integráció a valós idejű kommunikációra kínálna a moodle rendszerben korábban nem tapasztalt lehetőségeket.
Igényelt időkeret: 20 perc
Besorolás: integráció
alkalmazások
kiegészítő modulok

Page: () 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ()