Előadások (MoodleMoot 2011)

Ez az adatbázis a MoodleMoot 2011 konferencia előadás-javaslatait gyűjti. Amennyiben a konferencián szeretne előadást tartani, kérjük töltsön ki egy űrlapot a "Bejegyzés hozzáadása" gombra kattintva. (csak bejelentkezett felhasználók tölthetik ki)

Egy szerző akár több előadásjavaslatot is benyújthat.

Kérem, töltse ki az űrlap minden mezőjét!

Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 35 ()

Név: Ács Renáta
e-mail: acs.renata@lib.szie.hu
Intézmény: SZIE KDKL
Bemutatkozás:


Az előadás címe: E- portfólió használata a könyvtári kommunikációban és a tartalomszolgáltatásban
Prezentáció:
PDF document Ács Renáta: E- portfólió használata a könyvtári kommunikációban és a tartalomszolgáltatásban
Online prezentáció:

Absztrakt:

A könyvtáros legfontosabb feladata, hogy minden esetben a lehető legpontosabb információt szolgáltassa. Ehhez azonban napjainkban a szakmai felkészültségén túl olyan elengedhetetlen kompetenciákra is szüksége van, mint például „hozzáférés-kezelés” készség szintű használata, amely ugyan a digitális írástudás egy részeleme, de nagyon fontos eleme. Az információ- és tartalomszolgáltatásban keletkező jogosultsági rétegek kezelése, magabiztos használata manapság nélkülözhetetlen könyvtáros kompetencia.

Az előadás első részében az autentikációs készségek néhány rendszerszintű aspektusát fejtem ki. Az egyes tartalmak keletkezéséhez és szolgáltatásához kapcsolódó jogosultsági rétegeket és azok menedzsmentjét a könyvtárunk e-portfólió rendszerének lehetőségein keresztül mutatom be.

A második részében egy könyvtáros digitális írástudás kompetenciájának aktuális nehézségeit szeretném felvillantani néhány szemléletes példán keresztül. A bemutatott minták azt a problémakört járják körül, amelyek az elektronikus szolgáltatások használata során jelentkeznek. A kérdés: Hogyan szervezzem a munkám annak érdekében, hogy az információszolgáltatás hatékony és gyors legyen, miközben egyszerre kell megfelelnem a szervezet minőségbiztosítási követelményeinek és a szerzői jogoknak is.

Igényelt időkeret: 15 perc
Besorolás: felsőoktatás
jó gyakorlat
ePortfólió
digitális írástudás

Page: () 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 35 ()