Nyári iskola

Nyári iskola

by Gábor Zsolt Nagy -
Number of replies: 1
A Krétai Egyetem az Európai Unió Lifelong Learning Programme Comenius alprogramjának a Programming Skills Development in Secondary Education by means of Modern Educational Programming Languages (pSkills) projektjének keretében rendezi meg a

Programozási készségek fejlesztése modern programozási nyelvekkel c. programot
2011. Július 3 – július 8. között.

A program célja:

A Nyári Iskola célja, hogy megismertesse a SCRATCH oktatási célú programozási nyelvet azon informatikai tanárokkal, akik ennek a programozási nyelv segítségével szeretnék óráikon a tanulóik IKT kompetenciáit növelni.

A tanfolyam lehetőséget biztosít, egy olyan nemzetközi közösség létrehozására, ahol a tanárok megoszthatják ötleteiket, módszertanaikat a pSkills eszközeinek használatáról.

A tanfolyamon a részvevők megismerkedhetnek a SRATCH oktatási célú programozási nyelvvel és annak tanórákon való felhasználási lehetőségeivel. A résztvevők számára bemutatásra kerül napjaink egyik fontos eszköze a pedagógiai módszertannak elkészült forgatókönyv, amelynek segítségével a részvevők elkészíthetik a saját innovatív tanterveiket, ami magában foglalja a tervezett tanulási célt, a tanulási szerepeket és a tanulási környezeteket ismeretét.

Az előre elkészített oktatási forgatókönyvek ötleteket adnak, hogy a tanárok az óráikra saját forgatókönyvet készíthessenek. Ezeken a sablonok kívül további oktatási elemek kerülnek bemutatásra, mint például videók, prezentációk, leírások, SCRACTH kártyák, melyeket a tanórákon felhasználhatnak a tanárok.

További információkat angol nyelven a következő oldalon talál:
http://pskills.ced.tuc.gr/Summer_School