Technikai fórum

Kurzus importálása IMS-ből

 
Kép
Tárgy: Kurzus importálása IMS-ből
Szabó Roland írta 2008. március 1., szombat, 10:43 időpontban
 
Sziasztok!

Nekem is hasonló problémám van, ha persze jól értelmezem az organistion-t.

Most először szerettem volna IMS scorm anyagot beilleszteni a kurzusba. Választottam a Tananyag hozzáadás/IMS csomag hozzáadás. Kitöltöttem, majd megtekintés. A tananyag készítője olyan formában készítette el a tananyagot eXe-ben, hogy fent vizszintes fejléc, bal oldalon az elrejthető menük-almenük, és jobb oldalon a tananyag.
Amikor átemeltem a fenti módszerrel, és azt állítottam be, hogy legyen menü bal oldalon, a Moodle egész más (kevésbé látványos és jól struktúrált (egy főtémakör és minden azalá belevonva)) menüt illesztett be a default design-al. A felső fejléc egyáltalán nem töltött be, csak a jobb oldali tananyagrész. Mi lehet az oka? Hogyan lehet finomítani, hogy úgy látszódjon, mintha megnyitnám a zip-ből az index.html-t?

Próbálkoztam Tevékenység hozzáadása/SCORM/AICC modul hozzáadásával, ott már a témakörök, altémakörök jobban struktúráltak (több főtémakör és alatta az altémakörök), és olvasottságot is jeleznek, de csak külön ablakban és fejléc nélkül nyílik meg az adott témakör.

Segítséget előre is köszönöm!