Vágvölgyi Csaba hozzászólásai

Oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ...92 ()
Kép
Vágvölgyi Csaba írta 2017. október 19., csütörtök, 13:42 időpontban
 

Sziasztok!

Az átnevezés alapvető jó. 
A tanárokkal kell tisztázni, hogy hogyan szeretnék kezelni a kurzusokat:

a) Minden nyáron mindenkit törölni a kurzusokból és az úgy (átnevezett) csoportok alapján újra beíratni

b) A 7a biológia kurzusát viszi tovább ugyanazzal az osztállyal és csak a kurzust nevezi át (ez esetben nem kell ki és beíratni embereket)

A Kurzusok menüben  lévő kategóriák azok, amiket tegnap említettem, de ezek nem a "Kurzuson belül vannak" csak a kurzus menüben. Ezt tévesztett meg.

Tehát, amint tegnap írtam:  maguk a kurzusok sorolhatók kategóriákba (pl.: évfolyamok alapján, tantárgyi csoportosítás, adott tanárhoz tartozó tárgyak, ...)  Olyan mintha egy könyvtárstruktúra volna...

Üdv.: Vágvölgyi Csaba


Kép
Vágvölgyi Csaba írta 2017. október 19., csütörtök, 13:10 időpontban
 

A Portáladminisztráció > Segédprogramok > Rendszergazda eszközei > Lomtár

Oldalon tudod ki-, illetve bekapcsolni és szabályozni azt, hogy meddig őrizze meg a törölt tartalmakat.

Üdv.: Vágvölgyi Csaba


Kép
Vágvölgyi Csaba írta 2017. október 18., szerda, 15:16 időpontban
 

Kedves Gábor!

A login ablak lehet valahogy alapértelmezetten magyar? (induláskor angol)

Lehetséges, hogy a böngésződben az angol nyelv az elsődleges, ezért alapértelmezetten angolul kapod az oldalt, de a bejelentkezést követően a profilod alapján vált magyarra a rendszer. A naptárban hogyan szerepelnek a hónapok nevei (magyar/angol)?

Az osztályokat egy Globális csoportba érdemes felvenni? pl. 9A

Igen, a közoktatásban a felhasználók kurzus rendelésére ideális megoldás a Globális csoport, hiszen csak évente egyszer van nagyobb változás, és az évközi néhány tanulói mozgás is jól lekezelhető vele. Kivételt képezhetnek ez alól a csoportbontásban oktatott tárgyak, ha a bontások nem mindig ugyanúgy történnek.

Évváltás után a csoportokat hogyan érdemez költöztetni? pl.: 9A -> 10A

Az esetek többségében ez a megoldás jó lesz.

A kurzusokon belül vannak kategóriák, ezek a tantárgyak? A kategóriákhoz lehet kurzust rendelni. Pl.: kategória: "Informatika", kurzus: "Informatika 2017/18"

Ez nem teljesen világos. Maguk a kurzusok sorolhatók kategóriákba (pl.: évfolyamok alapján, tantárgyi csoportosítás, adott tanárhoz tartozó tárgyak, ...) A kurzuson belül mit értesz kategória alatt?

Üdv.: Vágvölgyi Csaba

 

 


 

Sziasztok!

Az első kérdés, amit tisztázni kell, hogy Milyen Moodle verziót használtok. A Moodle 3.1 óta a rendszer tartalmaz egy "Lomtár" funkciót", azaz bármit törölsz, azt alapértelmezetten egy hétig vissza lehet állítani. Ez is okozhatja az általad leírt jelenséget.

Ha nem erről van szó, akkor az adatbázis időszakos optimalizációja (teljes mentést követően) segíthet a problémán. Itt találsz néhány javaslatot (MySQL esetén):

https://docs.moodle.org/33/en/Performance_recommendations#MySQL_performance

Üdv.: Vágvölgyi Csaba

 


 

Sziasztok!

Annyival egészíteném ki Robi remek válaszát, hogy valószínűleg az adott kurzus beállításainál is engedélyezni kell a "Teljesítmény nyomon követését". Ezek után minden kurzuselemnél dönthetsz arról, hogy a tanulók manuálisan is jelölhetik a teljesítést, vagy valamilyen feltételt állítasz be. (pl.: egy teszt akkor lesz teljesített, ha legalább 60%-ot elért)

Ez a Moodle alapeszközeivel is megoldja a dolgot, bár tény, hogy a Completion Progress kicst látványosabban végzi ezt. (valószínűleg azért nem működött, mert ez is igényli a Robi által leírt beállítást)

Üdv.: Csaba


Oldal: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ...92 ()