Technikai fórum

Kurzuson belül csoportok külön kezelése

 
 
Kép
Kurzuson belül csoportok külön kezelése
Koncz Balázs írta 2018. február 24., szombat, 22:47 időpontban
 

Kedves Fórumozó Kollégák!

Nem találom sehol annak módját, hogy egy kurzus esetében hogyan lehet külön kezelni a csoportokat?

Arról lenne szó, hogy vannak csoportok (ezeket létrehoztam, mint globális csoportokat), és vannak kurzusok. A csoportok teljesen függetlenek, és máskor szeretnék elvégezni az egyes kurzusokat. Megoldható, hogy a kurzus adott tanára csak a saját csoportját lássa a résztvevők között? S csak az ő eredményeiket? Valamint, hogy ő akkor indítsa be a tesztet, amikor akarja? Valamint szerkeszthesse is az adott kurzust, de az ő módosításai ne legyenek hatással általánosságban a kurzusra, tehát ne változtassa meg a kurzust "globálisan". Pl. egy tanár nem akar elvégeztetni egy részfeladatot a csoportjával, s ezért törölné az adott tevékenységet.

Szóval teljesen függetlenül kellene működniük a csoportoknak ugyanazon kurzusban...

Vagy ilyenkor létre kell hozni annyi kurzust, ahány csoport el akarja végezni? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás... Nagyon várom az ötleteket és előre is köszönöm!!

Köszönettel:

Koncz Balázs

Kép
Tárgy: Kurzuson belül csoportok külön kezelése
Vágvölgyi Csaba írta 2018. március 18., vasárnap, 13:23 időpontban
 

Kedves Balázs!

Ha jól értem a problémát az okozza, hogy kissé összekuszálódtak a különböző csoport fogalmak a Moodle-ban.

A Moodle két különböző csoport típus kezel (és ráadásul ezeket lehet "csoportosítani", de erre most nem lesz szükség)

1. Globális csoport (cohort) - a kurzusok felett álló, felhasználókezelés segítő eszköz, amely segíti pl. sok összetartozó felhasználó kurzushoz rendelését.

2. A kurzusokban létező csoportok (group), amik az egyes kurzusokon belül segítik az oktatásszervezési feladatokat. Pl.: lehetővé teszik, hogy bizonyos tartalmakhoz csak meghatározott csoport beli felhasználók férjenek hozzá.

Neked ez utóbbira van szükséged. Ilyen csoportot a kurzuson belül az Adminsztráció blokk > Felhasználók > Csoportok menüben tudsz létrehozni.

Üdvözlettel: Vágvölgyi Csaba